“Prin mine cei nevazatori vor vedea”

Aproape neschimbată din 1935, din timpul preşedintelui mason Franklin Delano Roosevelt, bancnota de 1$ este cel mai longeviv şi mai răspândit bilet de bancă din toate timpurile care încă poate fi preschimbat în aur şi argint oriunde în lume…

Simbolurilor văzute şi nevăzute, proporţiile, numerologia, coincidenţele şi trimiterile directe la societăţile secrete, transformă această bancnotă într-un mister aproape imposibil de descifrat. Bancnota de un dolar nu este doar o operă de artă, ci şi un seif de informaţii şi semnificaţii codificate prin condesare pentru a intra pe un petec de hârtie de circulaţie internaţională.

Dacă Frumuseţea este dată de Simetrie, Magnetismul este generat de simbolurile ascunse la vedere. Dar găsirea şi interpretarea lor nu va fi îndeajuns! Abia punerea lor în Ecuaţie şi rezolvarea ei ar putea duce la revelarea unui Adevăr cunoscut doar de cei învăţaţi să îl recunoască.

NOTĂ: De teamă că nu voi termina niciodată descifrarea acestei “magnum opus”, am decis ca, în paralel cu evoluţia documentării, să adun pe această pagină toate ingredientele, datele şi piesele care s-ar putea dovedi utile în recompunerea tabloului final. Studiul de faţă se doreşte unul obiectiv, echilibrat ştiinţific, bazat pe o largă bibliografie şi resurse web, poziţionat la intersecţia mai multor domenii de cunoaştere, evitând pe cât posibil alunecarea spre teoria conspiraţiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s