Apocalipsa unui simbol: 1935-2012?

O agenţie a Congresului SUA va propune joi înlocuirea în totalitate a bancnotelor de 1 dolar cu monede, pentru a reduce costurile de producţie ale statului american, potrivit CNN. Producţia unei monede de 1 dolar costă 30 de cenţi. Aceste monede au, în mod normal, o durată de viaţă de 30 de ani.

dollar bills printÎn comparaţie, producţia unei bancnote de 1 dolar este mai ieftină, de numai 5 cenţi, dar acestea se uzează mult mai repede. O bancnotă de 1 dolar are o durată medie de utilizare de numai 4,7 ani. Propunerea nu este însă nouă. Comisia a recomandat trecerea la monede de 1 dolar în ultimii 22 de ani şi va încerca joi din nou într-o audiere în Comisia pentru Servicii Financiare a Camerei Rprezentanţilor. „Continuăm să credem că înlocuirea bancnotei cu o monedă ar aduce un beneficiu financiar statului dacă bancnota este eliminată, iar populaţia bine informată”, afirmă unul dintre directorii agenţiei, Lorelei St. James, în documente pregătite pentru audierea de joi.

Principala problemă rămâne însă controversa generată de această propunere în rândul populaţiei, companiilor şi chiar în cadrul Rezervei Federale. În luna mai, Rezerva Federală deţinea în seifuri moned de 1 dolar în valoare de 1,4 miliarde de dolari, întrucât cererea pentru acestea rămâne scăzută. Trezoreria a suspendat producţia de monede în decembrie, iar în prezent mai emite doar unele ediţii limitate, căutate de colecţionari. (SURSA)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s