Despre

“PRIN MINE CEI NEVĂZĂTORI VOR VEDEA”

Aproape neschimbată din 1935, din timpul preşedintelui mason Franklin Delano Roosevelt, bancnota de 1$ este cel mai longeviv şi mai răspândit bilet de bancă din toate timpurile care încă poate fi preschimbat în aur şi argint oriunde în lume…

Simbolurile văzute şi nevăzute, proporţiile, numerologia, coincidenţele şi trimiterile directe la societăţile secrete, transformă această bancnotă într-un mister aproape imposibil de descifrat. Bancnota de un dolar nu este doar o operă de artă, ci şi un seif de informaţii şi semnificaţii codificate prin condesare pentru a intra pe un petec de hârtie de circulaţie internaţională.

Money-Dollar-PuzzleDacă Frumuseţea este dată de Simetrie, Magnetismul este generat de simbolurile ascunse la vedere. Dar găsirea şi interpretarea lor nu va fi îndeajuns! Abia punerea lor în Ecuaţie şi rezolvarea ei ar putea duce la revelarea unui Adevăr cunoscut doar de cei învăţaţi să îl recunoască.

Matrioska2„Taie carapacea exterioară şi află un înţeles. Taie acel înţeles şi găseşti altul; dacă sapi îndeajuns, poţi găsi o a III-a învăţătură, o a IV-a sau cine ştie câte altele?” (Carl H. Claudy)

Hermes - Misterele EgiptuluiArcane-Arcana-22-mat-fool

Dincolo de ideile fixate de istorie, Caduceul lui Hermes este o mare necunoscuta pentru ca are o infinitate de interpretari – de la evolutia fizica si spirituala a fiecarui om, pana la Kundalini si modificarea ADN-ului cu fiecare generatie. O alta interpretare care imi place este ca „unificarea contrariilor iti da aripi”.

Hermes_cu_caduceu Caduceu Alchimie Caduceu Palatul Bursei - arhitect Stefan BurcusDar peste toate acestea, orice simbol este o ghicitoare care comunica ceva direct fiecarui individ, in functie de „experienta de viata”. Chiar alfabetul de la A la Z este, de fapt, un tabel de simboluri esentiale simplificate, iar fiecare cuvant devine un cumul de simboluri cu mai multe intelesuri, pe mai multe niveluri de intelegere. Astfel, un singur cuvant ascunde, de fapt, o intreaga poveste formata din mai multe povesti… Revenind, Caduceul pare ca spune pe scurt o singura mare poveste. Daca este adevarata sau imaginara, ramane sa cercetam si sa meditam!

Dollar Serpent

NOTĂ: De teamă că nu voi termina niciodată descifrarea acestei „magnum opus”, am decis ca, în paralel cu evoluţia documentării, să adun pe această pagină toate ingredientele, datele şi piesele care s-ar putea dovedi utile, cândva, în recompunerea tabloului final. Studiul de faţă se doreşte unul obiectiv, echilibrat ştiinţific, bazat pe o largă bibliografie şi resurse web, poziţionat la intersecţia mai multor domenii de cunoaştere, evitând pe cât posibil alunecarea spre teoria conspiraţiei. Ca metodă de cercetare, voi încerca să demontez piesele pe baza aceluiaşi principiu pe care au fost combinate – „Solve Et Coagula”.

Money Talks Symbols„Simbolul, in general, e un indicator spre ceea ce e dincolo de el. El nu e o realitate pentru sine, ci in functie de o alta realitate pe care o simbolizeaza. E un deget intins spre altceva, care nu se vede, dar la care spiritul omului este ajutat sa gandeasca prin simbol. El poate sa aiba si caracterul unei realitati de sine statatoare, cu un rost in ordinea vietii naturale. Dar in afara de acest rost natural, realitatea respectiva poate primi si functia de simbol, care e alta decat aceea pe care o are in baza existentei sale de sine statatoare si prin care serveste de indi­cator al unei alte realitati.” (Părintele Dumitru Staniloae) SURSA

ICEBERG KNOWLEDGE

Thoth papyrus of ani„Totul este analog: a cunoaşte secretul celulei sau a al atomului înseamnă a-l cunoaşte pe Dumnezeu. Absolutul se află pretutindeni. Totul se află în tot. Principiul holistic străluceşte aici în toată splendoarea sa. De ce dacă omul este o celulă a umanităţii, umanitatea n-ar putea fi aparatul superior al unei fiinţe animate numită Pământ? De ce Pământul n-ar putea fi un organ al unei fiinţe superioare numită Lume, şi al carei creier este Soarele? De ce lumea însăşi n-ar putea constitui seria inferioară a Fiinţei Fiinţelor, a Macrocosmosului ale cărui organe sunt Universurile? Acestea sunt întrebări care s-au ridicat, ca altă dată Sfinxului, înaintea întregii Umanităţi.

Universul sub lupa

Brevet 1944 Marea Loja a Scotiei 1928Numai când omul va dobândi suficiente cunostinţe pentru a se avânta cu întreaga forţă a intuiţiei sale în chiar centrul Universului, când va şti să urmeze sfatul lui Pitagora – „Şi astfel înălţându-te în strălucitorul vazduh / La sânul Celor far’de moarte, vei fi tu însuţi zeu” – numai atunci va fi el demn să treacă la cercetarea Infinitului.

Palatul lui Hermes din BucurestiCand din progresie in progresie, din Univers in Univers ne vom inalta pana la cea mai inalta abstractie, vom vedea o forta unica opunandu-se siesi pentru a crea, in actiunea sa, Miscarea, in pasivitatea sa Materia, si in echilibrul sau tot ceea ce este cuprins intre divizibilitate si unitate, gradele infinite prin care forta urca de la starea solida pana la formele cele mai inalte de inteligenta si in sfarsit pana la originea sa, Dumnezeu, a carui activitate se numeste Tatal sau Osiris, a carui pasivitate se numeste Fiul sau Isis, si al carui echilibru, cauza Totului, Imaginea TRI-UNITATII pe care o alcatuieste, se numeste Sfantul Duh sau Horus.

AUSTRIA 1 EIN GULDEN 07.07.1866_3Detinem acum unul din cele mai mari secrete ale esoterismului, cheia tuturor miracolelor trecute, prezente si viitoare, cunoasterea acelui agent totdeauna acelasi si totdeauna altfel numit, Telesma lui Hermes, Sarpele lui Moise si al hindusilor, Azotul alchimistilor, Lumina astrala a martinistilor, in sfarsit magnetismul lui Mesmer si Miscarea lui Louis Lucas,care a descoperit cela trei legi care il guverneaza. SURSA

Holy Grail from Sirius_C

HermAnubis - Vatican Museum<This Chintamani Stone, which is of extra-terrestrial origin, had supposedly been brought to Earth by emissaries from a planet orbiting the star Sirius and then handed over to Shambhala’s principal resident, the elusive “King of the World,” a monarch known by many mystics in the East but only by a handful of occultists in the West. In regards to its identity in the Holy Grail legends, the Chintamani Stone appears to be synonymous with the “Stone of Heaven,” the Holy Grail manifestation mentioned by Wolfram von Eschenbach in his famous Grail rendition known as Parzival, which is regarded by most Grail scholars to be the most complete and authoritative of the Grail legends.

s_kalel

casket-back-face_2The Chintamani Stone certainly fits the profile of Eschenbach’s enigmatic Stone of Heaven because, like its literary counterpart, the Treasure of the World is said to possess both the power to make a human immortal, as well as to have come to Earth from “Heaven” (Sirius), a truth that is supposedly engraved upon it as Sanscrit letters that Roerich once translated as, “Through the Stars I come. I bring the chalice (Grail) covered with the shield.”> SURSA

Platon - Critias - 427-347 BC

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s